Luxe wonen tussen Swarovski kristal | Haagsche Kunsthandel

Luxe wonen tussen Swarovski kristal | Haagsche Kunsthandel

Luxe wonen tussen Swarovski kristal | Haagsche Kunsthandel

Luxe wonen tussen Swarovski kristal | Haagsche Kunsthandel

We betreden een statig pand uit 1600 op een schitterende locatie aan de Maas in Rotterdam. Het historische Noordereiland is misschien wel het allerleukste stukje Rotterdam. Het eiland kent een gemoedelijke sfeer en heeft iets weg van een dorp met een stads karakter. Deze sfeer is doorgetrokken in de tweelaagse stadswoning die we bezoeken. Vooral de verlichting van Groenesteyn Crystal Lighting springt meteen in het oog. Niet gek, want in al hun exclusieve producten is Swarovski kristal verwerkt. Alle lampen worden op traditionele wijze, volledig in eigen beheer, handmatig geassembleerd. Met verlichting van hen is het gegarandeerd luxe wonen!

Uitgangspunten ruimte en licht

De ruimte was voorheen een oude loods van een zeilbotenontwerper. Met behulp van dikke stalen draagbalken hebben ze de loods en het aparte woongedeelte tot één ruimte gesmeed. De vrouw des huizes heeft alle vertrekken naar eigen idee vormgegeven. Manlief heeft zich alleen bemoeid met de tv-hoek, een goede wijnkast en espressomachine. Ruimte en licht zijn als uitgangspunt genomen met bijzondere, sfeerbepalende stukken die een verhaal vertellen. De inrichting werd hiermee persoonlijk en daardoor uniek.

 

 

Luxe wonen in maritieme sferen

De iconische wolkenkrabbers en de bedrijvigheid op het water vormen sinds vier jaar het decor van de huidige eigenaren. Vanaf hun balkon of royale daktuin met verschillende zonnige en schaduwrijke terrassen genieten zij eersterangs van dit dagelijkse schouwspel. De fraaie voordeur zorgt voor een groots entree. De maritieme sfeer zien we terug tot in de kleinste details in het stoere, sfeervolle interieur. Dit straalt gezelligheid, luxe en comfort uit met de robuuste materialen en verschillende soorten hout.

Perfecte synergie

Binnen heerst rust, ondanks dat er veel te zien is. Zonder geweld te doen aan de historie van de woning zien we heel eigen, karaktervolle, ruimtelijke vertrekken, die een persoonlijk geheel zijn geworden. De houten maatwerkkeuken met Boretti kookeiland is aan de straatzijde gelegen. Relaxte eetstoelen staan rond de grote boomstamtafel in het naastgelegen eetgedeelte. De tegelvloeren in neutrale tinten en het sanitair zijn behouden gebleven. Exclusieve verlichting geeft de gehele woning die sfeer van luxe wonen. Het kristal vind je onder andere terug in de ontvangsthal en boven de eettafel.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ingrid Dercksen geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten