Kroonluchters in prachtige villa aan het water

In het Groene Hart bezochten we een door water omgeven, luxe villa op een landgoed in een Zuid-Hollands lintdorp. De unieke woning ligt dwars op de ruime kavel van zo’n 2.500 m2 waarvan het in- en exterieur met zorg en geheel naar eigen inzicht van de eigenaren is opgebouwd. De karakteristieke rietgedekte villa met verrassende details is een lust voor het oog. De toegangsbrug leidt je tot de breeduitgemeten en levensloopbestendige villa. Het is een chique, speelse woning op een ongekend mooie plek met vrij uitzicht over de plassen. De binnenkant van de villa is behangen met Swarovski kristallen kroonluchters van Groenensteyn Crystal Lighting.

Landelijke uitstraling

De witte gevel, de zorgvuldig gedetailleerde puien, de grote raampartijen met houten sierluiken, de mat geglazuurde leipannen en de terrassen geven deze villa aan het water een landelijke, klassieke uitstraling. De kleurstelling is licht en warm met donkere, grijze accepten. Een tijdloze, ingetogen basis voor de inrichting van het interieur. Het pad met kiezelsteentjes leidt naar de voorzijde van de woning waar de hoofdentree centraal van de villa is gelegen.

Prachtige kristallen eye-cather

De eyecatcher in de vestibule met vide is de immens grote kristallen kroonluchter. De bijzondere spiraallamp met verfijnd Swarovski kristal geeft met haar flonkerend lichteffect zicht tot aan de nok van het huis. Vanuit de hal met vergrijsde kleurstelling is zowel de woonkamer als de master bedroom met een en-suite badkamer te bereiken. Wat een plaatje!

Een tijdloos model

Openslaande deuren met glas in lood brengen je naar de royale living waar tevens een riante kristallen kroonluchter aan het plafond prijkt. Dit is de Maria-theresia kroonluchter. Een klassiek model geschikt voor o.a. boven een eettafel, salontafel of voor in de hal. De eigenaresse van de villa heeft voor een zilveren Maria-theresia kristallen kroonluchter gekozen voor een moderne uistraling. Wil je meer een klassieke uitstraling, dan is een goud kleurige kroonluchter een goede optie. In het verlengde van de kroonluchter boven de eettafel hangt een zilveren ballen plafondlamp van Groenensteyn bij de rode fauteuils. Hier kunnen de eigenaren heerlijk zitten met gedemd licht en genieten van het uitzicht over de plassen. 

Eigen ontwerp 

Groenensteyn Crystal Lighting ontwerpt haar kroonluchters zelf. De echtheid is subtiel verborgen tussen het kristal met één blauw steentje. Wilt u iets speciaals dan is dit ook mogelijk en maakt Groenensteyn special een custom-made kroonluchter voor u. 

Zijn deze kroonluchters wat u zoekt? Bekijk de spiraalkroonluchter of de ovale kroonluchter hieronder. 

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Jurrit van der Waal

Magazine: The art of living